Storstädning av Kapellet en lördag i början av juni

Axianne och Kerstin ska hämta trasor för att torka av alla bänkar medan det skuras inomhus.

Lisa tar direkt på sig uppgiften att tvätta fönstren  på östsidan.

Karin, Lasse och Ingrid sätter igång och såp-skurar golvet.Rapport från en skurhink

På fredagen innan blåste och regnade det hela dagen och fortsatte till lördag morgon. MEN när det var dags för årets städdag lördag den 12 juni kl.10 i Kapellet så lyste det upp. Frisk vind och lite solglimtar mellan molnen. Femton personer ställde upp - tre män och resten kvinnor. När städdagen var slut och kvällen närmade sig regnade det på nytt.

TACK alla högre makter för den soliga, blåsiga och fina städdagen, som snabbt torkade skurade golv och tvättade bänkar - och STORT TACK till er städare!

Margareta, Birgitta och Åsa synar utedasset innan de bestämmer hur jobbet ska fördelas


Golvet är skurat, fönstren tvättade och bänkarna avtorkade och utedasset städat. Dags för fikapaus.


Arrangörerna och arbetsledarna  lämnar Kapellet sist av alla. Kicki Envall och Karin Peterson-Högsander, efter slutfört uppdrag.Den röda mattan och bänkarna bars ut. Utedasset och fönstren synades, och åtgärder bestämdes. Vatten, varmt eller kallt, hämtades från kärror som våra arbetsledare Karin och Kicki kommit med, och de hann knappt fördela arbetsuppgifterna förrän alla var i gång med sin första uppgift.

Golven skurades med såpa och eftertorkades. Väggarna borstades och torrtorkades. Fönstren putsades på in- och utsidan. Vi vågade inte ta isär dem, eftersom de blåste så mycket. Utedasset borstades, torkades och skurades.

Sedan satt vi en stund och och hade det trevlig tillsammans på nytvättade bänkar ute i den friska blåsten med kaffekorgar och god rabarberpaj, som Axianne och Peter bjöd på.

Aktiviterer  överallt

 

 

 

 

 

<<  Upp

<< Till Norröra webbplats startsida