Tävlingssegling för fyra klasser lördag den 30 juli 2011

Först startade optimistjollarna och sedan var det dags för de snabba laserjollarna, här ser vi tre av totalt sex strax efter starten.

Siri Sylvan i trissjolle strax före start.

En gammal skönhet utanför tävlingen.

Thomas E. har fixat det igen - Tack Thomas!

Seglingen söndagen den 24 juli blev inställd på grund av hårda vindar, så den gick av stapeln lördagen därefter i stället. Lite tidigare på dagen än vanligt eftersom Tättissimningen var inbokad på eftermiddagen samma dag.

Fyra klasser med start för den yngsta; optimist-jollarna kl. 11.30 och med 5 minuters mellanrum kom därefter laserjollar, trissjollar och övriga båtar.


Det blev lite rörigt vid starten för laserjollarna och Thomas, som hjälpte andra seglare kom iväg långt efter de andra men lyckades bra ändå.

Seglingen gick inte som tidigare år runt Bullerskär utan i en triangelbana med den stora gula rundningsbojen utplacerad öster om Blidö vid klippan Blacke.


Thomas ger alla deltagare priser - pokaler med fin inskription för klassens tre första och för övriga en plastbägare med godis.Thomas Ehrner går i mål med sin laserjolle


Johan Strömsäter och sonen Gabbe går i mål
som vinnare i trissjolleklassen.

   
Optimistjolleseglaren Ollie.   Glada katamaranseglarna Eric och Björn.   Applåder för Lena som övervakade seglarna vid start och mål.

<<  Upp

<< Till Norröra webbplats startsida