Gudingen

Gudingen

VIKTIGT. Guding-symbolen är registrerad hos Patent och Registreringsverket 2014 som märke för Norröra Samfällighetsförening. Rätten att använda och nyttja Guding-symbolen gäller endast i Norröra Samfällighetsförenings tjänst och får inte användas i privat bruk, varken av medlemmar i Norröra Samfällighetsförening eller i övriga privata syften.

Norröra Samfällighetsförening fick under 2014 en grafisk profil i gåva av Wille och Lillemor Giesecke. Där ingick en logotyp, som är en stiliserad ejderhane – Guding – med fjäderdräkten personligt tolkad av Wille Giesecke. Vår Guding-vätte fångar känslan av den skärgårdsnatur vi har på ön och den kultur som fanns historiskt och som finns även idag. Utformad som en vätte anknyter den till hur man levde förr i skärgården. Gåvan ger föreningen en unik grafisk profil och föreningen avser att använda denna i allt material.

I samband med överlämnandet av gåvan gjorde Wille ett grafiskt blad med gudingen i detaljerad fjäderskrud. Det grafiska bladet är ett konstverk i storleken 70 x 50 cm med begränsad, numrerad och signerad upplaga på enbart 50 exemplar. Även detta är en gåva från Wille och Lillemor Giesecke. Konstverket har i första hand erbjudits till medlemmar i Norröra Samfällighetsförening att köpa och hela upplagan är slutsåld vilket har givit en god extra intäkt till föreningen.

Wille har efter detta också tagit fram olika produkter med Gudingtryck. Tanken med det som tas fram är att det ska vara produkter som har hög klass och kvalité och kan vara av intresse för en bred grupp av ”Norrörabor” och andra. Hittills har presenterats t-shirts, väskor, huvtröjor och ölglas. Möjligen kommer det ytterligare intressanta produkter framöver.

 

Årets Gudingerbjudande 2019

Guding-Cap i one-size reglerad med kardborreband baktill. Mörkblå färg med Gudingen i guldgul brodyr på fronten och Norröra i guldgult broderat bak på Capen.
Capen har en märkning; ”Garanted No Child labour used in production”
Priset är 300kr.