Johne Högsander ställer ut i Kapellet

Johne Högsander, utställning 2018

Johne Högsander i Kapellet på Norröra

Fredag 20 juli kl 15 – 17 Vernissage
Lördag 21 juli kl 13 – 16
Söndag 22 juli kl 13 – 15

MÅLNINGAR
I en tidigare utställning på Norröra har vi har fått smakprov på Johnes målningar med fåglar, kossor, skärgårdslandskap och en och annan människa. Nu återkommer Johne med nya målningar och helt nytt för året är att Johne låtit göra s.k. Giclée grafik på några av de målningar som han själv är mest nöjd med.

BOKSLÄPP
Som nybliven pensionär började Johne skriva ner minnen från sin barn- och ungdomstid. Allt eftersom tog de formen av ett antal fristående berättelser, en del korta andra lite längre. Med uppmuntran och stöd från sin gode vän Björn Kullander, filmproducent och journalist, och sin fru Karin har berättelserna sammanställts till en bok – ”Det brinner i Berras kalsonger”. Boken blev klar lagom till Johnes 82-årsdag och nu är det dags för släpp på Norröra.

FÅGELHOLKAR
När Johne fick höra att man hitta flera döda Kattugglor i skorstenarna under fjolårets sotning blev han bekymrad över den uppenbara bristen på bostäder för öns ugglor. Själv har han ett par uggleholkar på och i närheten av fastigheten. När grannar och andra öbor uttryckte sitt intresse för att också sätta upp holkar så bestämde sig Johne. Han beställde hem virke och allt annat som behövs för att göra en riktigt fin Kattuggleholk. Under höstmånaderna fylldes växthuset med flera uggleholkar och därtill ett antal holkar för starar och för mesfåglar. Holkarna är till salu under utställningen.

ALLA ÄR VARMT VÄLKOMNA!