Arbetsdag Lördag den 21 oktober 2017

ARBETSDAG LÖRDAG 21 oktober 2017

Hej alla vänner på Norröra!
Som vi meddelade på årsmötet, så är det stort behov av att genomföra en ytterligare arbetsdag för att rensa upp riset efter det arbete som har utförts i grönområdena på Norröra.
Vi planerar nu att genomföra denna arbetsdag, lördagen den 21 oktober med start kl 10.00 och avslut kl 14.00. Dagen kommer att avslutas med grill och dryck vid kapellet kl 15.00.

Områden som vi kommer fokusera på är följande:

  1. Skutören
  2. Bastuklubben

Målsättningen med arbetsdagen är att rensa upp så mycket av kvarvarande ris som möjligt, och om vädret tillåter även ha en arbetsgrupp som ansvarar för att elda upp ris som dras ut från Skutören och Bastuklubben. Vi kör på med samma upplägg som tidigare och drar ut riset kortaste sträckan ut till vassen och bygger upp eldningsbara rishögar.
Ni som har möjlighet att hjälpa till att dra ris med traktor eller fyrhjuling är varmt välkommen att delta. Det kan även finnas behov av att ha några personer som kör röjsåg för att underlätta röjningen i dessa grönområden.

Vi avslutar dagen vid kapellet, där vi grillar tillsammans. Dryck i form av öl, vin och läsk serveras.

Vi vill att så många som har möjlighet att delta i denna arbetsdag. Anmäl gärna ert deltagande genom att antingen svara på mail som vi kommer att skicka ut till alla med mailadress på Norröra, eller gå in på Norröra samfällighetsförenings facebook-sida och meddela ert deltagande, så vi har möjlighet att dimensionera inköpen för efterföljande grillaktivitet.

Meddela gärna också om ni har möjlighet att delta och bidra med traktor eller fyrhjuling. En tanke vore att dessa kan dra större rismängder som dras efter fordonen med rep. Vi kommer att ha bensin för röjsågar och ersätter kostnader för bensin mot kvitto för traktorer eller fyrhjulingar.

Denna information kommer att gå ut via, Norröras samfällighetsförenings hemsida, facebook-sidan, mail och via anslagstavlorna på Norröra.

En grov uppskattning är att vi behöver vara runt 50 personer för att få våra grönområden fria från riset efter den röjning som har genomförts.

Vi ses den 21 oktober.

Norröra Samfällighetsförenings styrelse