Ett nyttigt nytt år

Var med den 2a januari för en bra start på 2022

Ska ni ut till Norröra över nyårshelgen? Då kan ni göra en insats.

Som ytterligare ett steg i upprustningen av våra grönområden planerar vi en arbetsdag den 2 januari nordväst om pumpen vid Mjölkvallen. Dit kommer man genom att gå vägen från pumpen mot stallet och Klubbören (eller från andra hållet naturligtvis).

Vad vi skulle vilja åstadkomma med arbetsdagen är att snygga upp ängen genom att ta bort och elda upp sly och fallna träd. På ängens norra sida finns en fantastisk gammal stenmur som vittnar om det hårda slit öns tidigare bofasta la ner för att göra ön lämpad för får och kor. Att göra den synlig skulle vara en hyllning till dem som en gång reste den. Planen är att omedelbart tända brasorna så att vi under dagen kan elda upp så mycket som möjligt.

Tid: söndagen den 2 januari med start från ca 9.00 fram tills mörkret lägger sig. Deltagande är frivilligt men ju fler, desto bättre. Eftersom en del åker hem på söndagen räknar vi med att det mesta arbetet kommer att ske på förmiddagen. En timmes deltagande är mycket bättre än inget deltagande alls.

Ta med egen utrustning och fika. Vi bjuder på glögg och pepparkakor.

Vi känner att årstiden är perfekt och oavsett hur Coronasituationen ser ut kommer vi kunna genomföra detta på ett helt säkert sätt så länge vi visar hänsyn till varandra och håller avstånd.

Dock, om det visar sig när vi närmar oss den 2 januari att vädret kommer vara förskräckligt just den dagen kommer vi behöva skjuta på det. Håll ögonen på hemsidan eller samfällighetens Facebooksida. Där kommer vi att se till att vi har en uppdatering dagarna innan den 2 januari.

Väl mött!

Norröra Samfällighetsförening

PS. Glöm inte att det finns en bra julklapp för vänner till Norröra. Läs mer här.