Hemtelefoni vid mobilnätet (alternativ till fasta telefonen).

2019-04-30. Nu har vi fått vår hemtelefoni via mobilnätet. En router med sim-kort, inkoppling av den fasta telefonen i routern och allt kom igång. Vi har kvar det fasta numret även om ett mobilnummer visas för den vi ringer till. Båda dessa nummer fungerar att ringa till. Efter ett fåtal samtal tycker vi att det verkar fungera och ingen extra antenn har vi behövt nu i inledningsskedet. Det ska bli intressant att testa detta över sommaren då belastningen på nätet är som störst. Via routern kan man också få mobilt bredband som vi dock inte vet hur det skulle fungera.

2019-03-12. Många av er som har fast telefoni till Norröra har säkert drabbats av stormen genom träd som fallit över telefonledningar. Jag bor själv på norra Norröra och vi har felanmält vårt abonnemang. I februari 2019 meddelades att telefonledningarna inte kommer att repareras utan hemtelefoni och bredband via mobilnätet kommer att erbjudas som alternativ.

Vi som bor i områden som i stort sett saknar mobil täckning känner oss lite skeptiska och nyfikna på om en mobil lösning kommer att fungera. I slutet av april 2019 eller så snart routrar finns tillgängliga har vi utlovats leverans. Första steget blir att testa om routern fungerar utan en yttre antenn. Om detta inte räcker ska vi ta ny kontakt med leverantören för montage av yttre antenn. När vi har mer erfarenhet av lösningen återkommer vi med mer information. Förhoppningen är förstås att detta ska fungera bra då lösningen är billigare än den tidigare fasta telefonin.

Mer information:

BSN Fiber jobbar vidare på bredbandslösning. Mer från BSN Fiber finns bl.a. att läsa på Facebook https://www.facebook.com/BSNFIBER/

http://norrteljenyheter.se/featured/senaste/foljande-telestationer-kommer-att-stangas-under-2019/?fbclid=IwAR2WNj2MmGk8KuPMvK1jYtodWFOiLZQACP8ZxoH_gOqxLWUlKJ9XbNJRS2M