Våra gemensamma vägar – Några vänliga uppmaningar…

Våra gemensamma vägar – Några vänliga uppmaningar

Nu efter den stora insatsen med att renovera våra vägar vill vi vänligen be alla medlemmar i Norröra Samfällighetsförening att tänka på följande punkter som kommer att hjälpa till att hålla vägarna och vägområdena snygga och i bra skick:

 

  • Ju mindre åkande med fyrhjulingar desto bättre för vägarna – Vi uppmanar alla att följa de regler som finns för motordriven trafik på Norröra.
  • På årsmötet beslutades om reviderade regler för tung trafik – Se till att ni känner till och följer dessa regler.
  • Det har blivit väldigt rent och snyggt på ytan inne i Byviken vid Korset, dvs. vägkorset. Snälla – hjälp till så att det inte börjar tippas ris och annat skräp där igen!
  • Alla insatser för att löpande ta bort sly och trädskott som växer upp i vägområdet uppskattas – Bra ljusinflöde och vindåtkomst är bra för vägen! Så lite som möjligt av nedfallande löv och barr på vägbanan är också bra!
  • Längs Holmenvägen finns ett antal (10-15) högar med ris och gamla träd som dragits ihop av entreprenören. Om någon känner sig manad att elda någon eller flera av dessa högar när årstiden m.m. så tillåter, så är det mycket uppskattat. (Obs: Får göras endast när ingen risk finns för spridning av eld. Se råd och regler på Norrtälje kommuns webbplats under ”Elda – utomhus”.)

/Styrelsen